Søk på nettsiden

Sak: 07-100 Klage vedrørende fastprisavtale

Dersom avtale om kjøp av elektrisk kraft inngås ved fjernsalg (f.eks. ved bruk av Internett), gjelder bestemmelsene i Angrerettloven. Kunden kan i et slikt tilfelle gå fra avtalen uten å oppgi noen grunn innen 14 dager etter at kraftleverandøren har oppfylt sin opplysningsplikt i henhold til Angrerettloven og angrerettskjema er mottatt, jf Standard Kraftleveringsavtale § 1-4. Dersom opplysninger om angrerett ikke gis, kan kunden gå fra avtalen innen ett år, jf Angrerettloven § 18.

Klager tegnet fastprisavtale på 62,99 øre/kWh og ønsket senere å bli løst fra avtalen, men det ville koste kr 6.296,18. Klager fant kravet urimelig og hevdet han ikke fikk angrerettskjema ved avtaleinngåelsen. Innklagede viste til at avtaleinngåelsen var en produktendring på et eksisterende kundeforhold og at de ikke sendte ut angrefristskjema i dette tilfellet. Innklagede hevdet de ikke var pålagt å gjøre dette så lenge kunden hadde takket ja til fastprisen. Innklagede hevdet videre at Angrerettloven ikke gjaldt når kunden selv kontaktet selger, jamfør lovens § 2 f.

Fastprisavtale ble i dette tilfellet inngått den 5. oktober 2006 etter at klager selv hadde oppsøkt innklagedes hjemmeside på Internet. Klager fikk ikke tilsendt opplysninger om sine rettigheter etter Angrerettloven og kunne således gå fra avtalen innen 5. oktober 2007. Klager meldte fra om at han ikke lenger ønsket å være bundet av avtalen innen fristen. 

Nemnda anbefalte at klager ble løst fra fastprisavtalen uten å måtte betale vederlag for dette. Enstemmig uttalelse.

Oslo, 3. desember 2007

Tips andre

Tips en venn om artikkelen ved å fylle ut og sende dette skjemaet.

Tips en venn om denne artikkelen

Logg inn

Logg inn

Glemt passord?