Sak: 17-261 Klage vedrørende fakturering – Skagerak Nett AS

Saken gjaldt uenighet om fakturering. Klager krevde tilbakebetalt det som urettmessig er tvangsinnkrevd og en unnskyldning fra Skagerak Nett AS. Klager anførte at det var urimelig at det ble fremsatt et krav for abonnentsavgift når måleren var frakoblet. Klager hevdet at Skagerak Nett AS har, med inkassoselskapet og namsmannen, tvangsinndrevet et urettmessig krav. Klager fant ikke selskapets kundebehandling tilfredsstillende. Skagerak Nett AS avviste klagers krav. Skagerak Nett AS anførte at klager ikke har noe utestående og at klagers krav om betaling for måleravlesning ikke var berettiget. Klager ble enstemmig ikke gitt medhold.

Skagerak Nett AS benytter Energi Norges standardkontrakter.  

Saken gjelder uenighet om fakturering. 

Regelverk

Standard Nettleieavtale § 2. 

Krav

Klager krever tilbakebetalt det som urettmessig er tvangsinnkrevd kr. 4 000 og en unnskyldning.  

Partenes anførsler

Klager oppgraderte sitt sikringsskap og måleren ble frakoblet den 15.08.16. Klager anfører at Skagerak fakturerte et krav med abonnentsavgift for september 2016. Klager delbetalte fakturaen, hvor kun fakturert strøm ble betalt. Klager hevder at Skagerak har, med inkassoselskapet og namsmannen, tvangsinndrevet et urettmessig krav på kr. 4000.  

Klager mener det er urimelig at Skagerak har fremsatt et krav om abonnentsavgift når måleren ble frakoblet.  

Klager finner ikke selskapets kundebehandling tilfredsstillende.  

Klager krever tilbakebetalt det som urettmessig er tvangsinnkrevd og en unnskyldning.  

Skagerak Nett AS (Skagerak) viser til at saken gjelder en faktura på kr. 486,85 datert 09.09.16. Skagerak anfører at klager delbetalte kravet da klager hevdet at han var fakturert for mye. Skagerak påpekte at klager ønsket betalt for jobben han har hatt med å lese av målerne. Faktura ble oversendt inkasso. Saken ble avsluttet den 01.06.17 som endelig oppgjort.  

Skagerak anfører at klager ikke har noe utestående og at klagers krav om betaling for måleravlesning ikke er berettiget.  

Skagerak avviser klagers krav.  

Nemnda ser slik på saken

Saken gjelder uenighet om fakturering.

Klager har anført at Skagerak Nett AS urettmessig har fakturert han for abonnentsavgift i september 2016 da måleren var frakoblet.

Slik saken er opplyst, legger nemnda til grunn at det er registrert et forbruk på måleren. Nemnda kan ikke se at det er fremlagt dokumentasjon eller sannsynliggjort at fakturert krav er urettmessig. Nemnda kan heller ikke se at det er påvist feil i faktureringen. Strømmen er brukt og i henhold til avtalebestemmelsene skal klager betale for forbruket.

Nemndas konklusjon er at klager ikke gis medhold.

Uttalelsen er enstemmig.

VEDTAK

Klager gis ikke medhold.

Oslo, 24. februar 2020

Ragnar Lindefjeld, leder

Thomas Iversen, Forbrukerrådet

Ola Bergheim, Energi Norge

Lars Lima, Energi Norge

Elklagenemndas vedtak er rådgivende.