Sak: 06-160 Klage vedrørende etterfakturering

Saken gjaldt fakturert forbruk på grunn av manglende bestilling.

Anlegget var ikke fakturert fra mars 2004 til august 2006. Klager hevdet han trodde strøm var inkludert i leien siden han ikke fikk noen regning på strøm. Han fikk heller ikke noen regning fra eier av leiligheten. Innklagede kunne ikke se å ha mottatt bestilling fra klager. Innklagede viste til leiekontrakten § 4 hvor det gikk frem at strøm kom i tillegg til leien og at strømbestilling og avbestilling skulle gjøres av leietaker og utleier sammen ved overtagelse av leiligheten. Ut i fra dette mente innklagede at klager ikke kunne ha vært i aktsom god tro. Innklagede hadde fakturert kunden i henhold til reglene om leveringsplikt. Ved ny gjennomgang av saken hadde innklagede valgt å fakturere etter variabel pris som førte til en reduksjon på kr 1.206,73.

I Standard Nettleieavtale § 1-2 heter det blant annet at dersom uttak av kraft skjer uten at gyldig nettleieavtale foreligger, anses brukeren å ha godtatt og tiltrådt nettselskapets vilkår for nettleie. Dersom gyldig kraftleveringsavtale ikke foreligger, anses brukeren å ha godtatt og tiltrådt nettselskapets vilkår for levering av kraft i samsvar med reglene om leveringsplikt.

Slik denne saken var opplyst la nemnda til grunn at klager hadde brukt strømmen og måtte betale for den i henhold til § 1-2. Nemnda fant ikke at klager kunne anses for å ha vært i aktsom god tro ut i fra leiekontraktens innhold. Nemnda la til grunn at innklagede ikke hadde gjort noen feil. Derav følger at innklagede heller ikke hadde gjort noen avregningsfeil i henhold til avtalens § 6-3. Unntaksregelen om god tro i bestemmelsens 3. ledd kom da ikke til anvendelse.

Nemnda fant etter dette ikke å kunne anbefale at klager ble gitt medhold. Enstemmig uttalelse.

Oslo, 7. mai 2007