Sak: 07-176 Klage vedrørende årsavregning for sommerhytte – Hafslund Nett AS

Saken gjaldt uenighet om fakturert årsforbruk for sommerhytte.

Klager mottok krav på forbruk i 2006 tre ganger så høyt som vanlig i de ti årene han hadde hatt sommerhytta. Klager påsto det ikke hadde vært endret forbruk på hytta. Klager mistenkte at det kunne ha forekommet "strømlekkasje" i 2006 under innklagedes arbeid og vedlikehold på ledningsnettet eller mulig feilregistrering hos innklagede. Klager ønsket forbruket for 2006 skjønnsmessig beregnet ut i fra tidligere års forbruk eller en reduksjon på kr 1.500,-.Innklagede hadde ikke informasjon som skulle tilsi at eventuelle vedlikeholdsarbeider eller feil i nettet hadde påvirket klagers strømforbruk. Innklagede hadde mottatt maskinlesbare måleravlesninger fra klager og det var derfor ikke rom for feilregistrering av avlesningene. Innklagede hadde tilbudt målerkontroll.

Ifølge Standard Nettleieavtale § 6-3 danner de verdier som avleses av nettselskapets måleutstyr, grunnlaget for beregning av nettleie og energiforbruk i målepunktet. Nemnda la til grunn, slik denne saken var opplyst, at det ikke var feil ved måleren. Nemnda la videre til grunn at det ikke var feil i nettet som kunne ha påvirket målt forbruk.

Det målte forbruk lå innenfor det som måtte anses som "normalt" for en sommerhytte. I og med at det ikke var påvist feil med måler eller ved strømnettet, fant nemnda det ikke sannsynlig at klager ikke hadde brukt den strøm som var målt.

Nemnda kunne etter dette ikke anbefale at klager ble gitt medhold. Enstemmig uttalelse.

Oslo, 10. mars 2008