Sak: 07-68 Klage vedrørende faktura

Etterfakturering.

Klager påsto han var fakturert for mer enn det dobbelte av vanlig forbruk i omtvistet periode. Klager hadde sentralvarme og huset sto ubenyttet i to måneder i perioden og han tilbakeviste påstått forbruk. Klager hadde tilbudt å betale kr 5.000,- for omtvistet periode som var vesentlig mer enn for normalt forbruk i tilsvarende periode. Innklagede viste til at det i perioden ikke ble lest av og at forbruket ble stipulert og fordelt etter justert innmatingsprofil. Det ble stipulert for lavt og de hadde etterfakturert. Innklagede viste til at måleren var kontrollert og at det ikke var funnet feil ved den.Ifølge Standard nettleieavtale § 6-1 om betaling, danner de verdier som avleses av nettselskapets måleutstyr, grunnlaget for beregning av nettleie og energiforbruk i målepunktet. Nemnda fant det sannsynliggjort at det ikke var feil ved måleren ut i fra den målerkontrollen som var utført. Nemnda bemerket likevel at måleren burde vært seriemålt.

Nemnda la til grunn at det teknisk sett var mulig for klager å ha brukt det målte forbruket. I en situasjon hvor forbruket var målt og det ikke var funnet feil ved måleren og det teknisk sett var mulig å ha brukt strømmen, måtte klageren, om han påberopte seg et lavere forbruk, sannsynliggjort et annet forbruk enn det fakturerte. I denne saken var det ikke ført tilstrekkelig bevis for et annet og lavere forbruk.

Nemnda kunne ikke se at det var holdepunkter for å legge noe annet forbruk til grunn enn det målte forbruk. Nemnda fant etter dette ikke å kunne anbefale at klager ble gitt medhold. Enstemmig uttalelse.

Oslo, 3. september 2007