Sak: 08-113 Klage vedrørende strømregninger – Tussa-24 AS

Saken gjaldt hvem som var ansvarlig for strømkostnader fra tidligere kundes dødsdato til nytt abonnement ble tegnet.

Klager påsto han ble kunde den 12.12.07 i henhold til telefonsamtale med innklagede, og han avviste krav for tidligere forbruk. Klager påsto at dødsboet sto som eier av huset mellom 28.08.07 og 12.12.07. Innklagede konstaterte at etter tidligere kundes død var den ansvarlige for strømmen den som bodde der og brukte strømmen. Innklagede hadde rettet kravet mot klager. Innklagede viste til at de fikk kjennskap til dødsfallet etter at proklamafristen var løpt ut, men at dette ikke hadde relevans for utsendte krav.Strømavtalen fortsatte selv om kunden var død. Dødsboet kunne ha nye og gamle forpliktelser gående. I denne saken la nemnda til grunn at innklagede hadde anledning til å kreve dødsboet for utestående fram til ny strømavtale ble tegnet av klager.

Nemnda bemerket at formålet med proklama var å få oversikt over avdødes gjeld, og proklamafristen fikk således ingen betydning for denne saken.

Nemnda anbefalte at krav for nettleie og forbruk for tiden fra tidligere kundes dødstidspunkt den 28.08.07 og fram til klager tegnet ny avtale den 12.12.07 ble rettet til dødsboet.

Enstemmig uttalelse.

Oslo, 19. januar 2009