Sak: 08-120 Klage vedrørende uenighet om hvilken mengde energi som er levert i en bestemt periode – Skagerak Energi AS

Saken gjaldt tvist vedrørende innmelding som var gjort over telefon.

Klager ba om at riktig oppstartdato og riktig målerstand ved denne dato ble lagt til grunn for fakturering av nettleie og forbruk. Han motsatte seg å betale for forbruk fra 01.02.08 og hevdet at avtale om leveranse gjaldt fra 01.03.08. Klager viste til at det var utleier/advokat som gjorde bestillingen og leste av måleren. Klager mente det var åpenbart at utleier/advokaten måtte ha lest av måleren feil. Klager hevdet han hadde hatt et minimalt strømforbruk i aktuell periode. Klager viste i tillegg til at innklagede hadde brukt feil adresse på brev/fakturaer.Innklagede hevdet at kundeforholdet ble opprettet 01.02.08 og hadde fakturert i henhold til dette og oppgitt målerstand og senere fakturert i henhold til avleste og stipulerte målerstander. Innklagede viste til at brev og fakturaer var kommet i retur fra posten merket "ukjent adresse" og at to brev fra innklagede var påført feil adresse.

Nettleieavtale inngås skriftlig etter bestilling fra kunden. Etter mottatt bestilling skal nettselskapet sende kunden to eksemplarer av nettleieavtalen vedlagt tilknytningsvilkår, med anmodning om at ett eksemplar av nettleieavtalen returneres i undertegnet stand, jf Standard Nettleieavtale § 2-2.

I denne saken var det ikke inngått skriftlig nettleieavtale mellom partene. Slik denne saken var forklart fra partene, la nemnda til grunn at innklagedes opplysninger om at avtale ble opprettet 01.02.08 var mest sannsynlig.

Nemnda fant etter dette ikke å kunne anbefale at klager ble gitt medhold. Enstemmig uttalelse.

Oslo, 3. november 2008