Sak: 08-79 Klage vedrørende opphørsregning – Lyse AS

Saken gjaldt forbruk fakturert i opphørsregning.

Klager var etterfakturert i opphørsregning på kr 13.913,94 for perioden 25.10.06 - 13.03.08. I samme periode hadde klager betalt totalt kr 9.339,49 for nettleie og forbruk til innklagede. Klager mente det etterfakturerte kravet var i høyeste laget for en 1 ½ års periode med totalt strømforbruk på 27 821 kWh til kr 23.253,43 for en som bor alene. Klager bestred et så høyt fakturert forbruk i opphørsregning.Innklagede viste til at reelt forbruk var høyere enn beregnet og fakturert forbruk i løpet av omtvistet periode. Innklagede hevdet det var kundens ansvar å lese av måleren jevnlig slik at fakturering ble riktig.

Måling av strømforbruk foretas av nettselskapet i overensstemmelse med gjeldende forskrifter om måling og avregning. Dersom det ikke er funnet feil på måleren, og det målte forbruket representerer et påregnelig forbruk, må kunden om han likevel påberoper seg et lavere forbruk enn det målte, sannsynliggjøre dette.

Nemnda la på bakgrunn av de foreliggende opplysninger til grunn at det ikke hadde vært feil ved måler til tross for at den ikke var kontrollert. Nemnda la videre til grunn at det ikke var påvist feil i nettet som kunne ha påvirket målt forbruk.

I og med at det ikke var påvist feil med måler eller ved strømnettet, og det målte forbruket representerte et påregnelig forbruk, fant nemnda det sannsynlig at klager hadde brukt den strøm som var målt.

Nemnda fant etter dette ikke å kunne anbefale at klager ble gitt medhold. Enstemmig uttalelse.

Oslo, 6. oktober 2008