Sak: 08-81 Klage vedrørende etterfakturering av nettleie – Tussa-24 AS

Saken gjaldt etterfakturert krav på nettleie energiledd og forbruksavgift for 2 ½ år.

Klager ble etterfakturert tilbake til 28.11.05 med et krav på kr 11.222,39 pga manglende fakturering av nettleie energiledd og forbruksavgift. Klager påsto aktsom god tro og viste til at han hadde betalt sine fakturaer i trygg forvisning om at alt var inkludert og i skjønneste orden. Klager viste til at beløpet det var tale om var i størrelsesorden kr 300,- pr måned og lett å overse.Innklagede hadde etterfakturert for nettleie energiledd og forbruksavgift og viste til at feilen skyldtes manglende registrering i faktureringssystemet i forbindelse med opprettelse av kontrakt. Innklagede mente det hadde vært tilstrekkelig informasjon på utsendte fakturaer til at klager ikke kunne ha handlet i aktsom god tro når det kun var blitt krevd fastdelen av nettleien mens den delen av nettleien som varierer med forbruket, energidelen, ikke var fakturert.

I henhold til Standard Nettleieavtale § 6-5 skal nettselskapet godskrive nettkunden eller kan kreve etterbetaling for enhver avregningsfeil. Når avregningsfeilen kan tilskrives nettselskapet kan etterbetaling imidlertid ikke kreves dersom nettkunden var i aktsom god tro.

Feilen hadde i dette tilfellet oppstått ved at innklagede hadde gjort en feilregistrering på kunden i faktureringssystemet. Dette hadde ført til at regningene var redusert med ca kr 300,- per måned. Ut i fra totalregningene var nemnda av den oppfatning at klager hadde vært i aktsom god tro når han ikke hadde reagert på denne reduksjonen.

Nemnda anbefalte at etterfakturert krav mot klager ble frafalt. Enstemmig uttalelse.

Oslo, 6. oktober 2008