Sak: 08-97 Klage vedrørende prisen per kWh på opphørsregning for 2007 - NorgesEnergi AS

Saken gjaldt uenighet om etterfakturert forbruk skulle faktureres med priser som gjaldt for perioden forbruket fant sted.

Klagers forbruk var dels avlest og dels stipulert. Klager ba om at etterfakturert forbruk ble fakturert med priser som gjaldt for perioden forbruket fant sted. Innklagede viste til at netteier og innklagede ikke korrigerer tidligere stipulerte avlesninger for å fordele overforbruk. Det var normalt at et eventuelt overforbruk ble fakturert i inneværende periode.I henhold til nettleieavtalen plikter kunden å lese av måleren i samsvar med de frister som er oppgitt av nettselskapet. Mangler slik måling, har nettselskapet anledning til å fastsette kundens uttak av strøm skjønnsmessig. Dersom senere avlesing viser at det stipulerte forbruket ikke er riktig, skal det foretas en avregning i henhold til faktisk forbruk.

Etter nemndas vurdering var det ikke hjemmel for å legge etterfakturert forbruk til siste fakturaperiode med denne periodes priser. Nemnda anbefalte at forbruket periodiseres og faktureres med priser som gjaldt på det tidspunkt forbruket fant sted. Enstemmig uttalelse.

Oslo, 3. november 2008