Sak: 09-94 Klage vedrørende fakturaer – Vitel AS

Saken gjaldt forskudd og fratrekk av forskudd. Klager krevde å få tilsendt fakturaer som samsvarte med avtalevilkårene. Nemnda registrerte at kundeforholdet var opphørt og at partene var enige om at det skulle sluttavregnes. Nemnda tok ikke stilling til det generelle avtalespørsmål i denne saken og avviste enstemmig saken fra behandling.

Saken gjelder forskudd og fratrekk av forskudd.

Regelverk

Innklagedes strømavtale §§ 1 og 5, her versjoner fra 14.04. og 28.04.09.

Krav

Klager krever å få tilsendt fakturaer som samsvarer med avtalevilkårene.

Partenes anførsler

Klager mener det ikke er samsvar mellom det som står i avtalen og innklagedes fakturering. Klager hevder hun kreves for fire måneders forskudd og at dette ikke er i samsvar med avtalen hvor det står at forskudd er to måneder. Klager legger til at på fakturaene står at det er tre måneders forskudd.

Klager viser til at avtaletekst er endret etter at hun tegnet avtale og hevder at tidligere avtaletekst skal gjelde for henne.

Innklagede hevder de krever to måneders forskudd i samsvar med vilkårene.

Periode som har vært, men som det ikke foreligger målerstand for, oppføres i fakturaene under Nytt forskudd, men det er a konto.

Innklagede hevder at klagers avtale gjelder etter de vilkår som forelå da hun inngikk avtalen. Vilkårene er ikke endret, det er kun ordleggingen som er endret.

Innklagede viser til at i vilkårene for kunder som inngikk avtale før 01.01.09 gjaldt tre måneders a konto og det står dermed i fakturaforklaringen at det er tre måneders forskudd.

Nemnda ser slik på saken

Saken gjelder forskudd og fratrekk av forskudd. Nemnda registrerer at kundeforholdet er opphørt og at partene er enige om at det skal sluttavregnes. Nemnda tar ikke stilling til det generelle avtalespørsmål i denne saken. Dette kan eventuelt bringes inn for Forbrukerombudet. Nemnda avviser saken fra behandling.

Nemnda avviser saken.

Uttalelsen er enstemmig.

VEDTAK

Nemnda avviser saken.

Oslo, 21. september 2009

Leder: Einar Kaspersen Olav Nyhus, Forbrukerrådet Linette Heiberg, Forbrukerrådet Ivar Lingaas, EBL Jon Aadland, EBL