Sak: 10-123 Klage vedrørende faktura – Lyse AS

Saken gjaldt krav om betaling av to fakturaer fra 2008. Klager avviste krav om dekning av fakturaene og mente innklagede burde fulgt opp sine rutiner med årlig sjekk av reskontro og sendt purring langt tidligere. Innklagede viste til at fakturaene ble purret og at det ble sendt stengevarsel og at kopi av fakturaene ble sendt på ny. Nemnda la til grunn at krav ikke falt bort selv om det ikke var sendt eller fulgt opp og fant enstemmig ikke å kunne anbefale at klager ble gitt medhold.

Saken gjelder krav om betaling av to fakturaer fra 2008.

Regelverk

Standard Nettleieavtale § 6-3.

Historikk

To fakturaer på hhv kr 2.273,13 og kr 1.733,15 fra april og mai 2008 står ubetalt.

Krav

Klager avviser krav om dekning av fakturaer fra 2008.

Partenes anførsler

Klager avviser krav om dekning av fakturaer fra 2008 og mener innklagede burde fulgt opp sine rutiner med årlig sjekk av reskontro og sendt purring langt tidligere.

Innklagede viser til at fakturaene ble purret og det ble sendt stengevarsel og at kopi av fakturaene ble sendt på ny.

Nemnda ser slik på saken

Saken gjelder krav om betaling av to fakturaer fra 2008.

I henhold til Standard Nettleieavtale § 6-3 danner de verdier som avleses av nettselskapets måleutstyr alene grunnlaget for beregning av nettleie og energiforbruk i målepunktet. Faktura forfaller til betaling i henhold til nettselskapets normale faktureringsrutiner.

Nemnda legger til grunn at et krav ikke faller bort selv om det ikke er sendt eller fulgt opp. I denne saken er kravene heller ikke foreldet og må derfor betales i sin helhet.

Nemnda finner etter dette ikke å kunne anbefale at klager gis medhold.

Uttalelsen er enstemmig.

VEDTAK

Nemnda finner ikke å kunne anbefale at klager gis medhold.

Oslo, 16. juni 2010

Leder: Einar Kaspersen Olav Nyhus, Forbrukerrådet Christine Otterstad, Forbrukerrådet Ivar Lingaas, Energi Norge Jon Aadland, Energi Norge

Elklagenemndas vedtak er rådgivende.