Sak: 11-129 Klage vedrørende ansvar for brukt strøm – Stange Energi AS

Saken gjaldt et sameieforhold og uenighet om ansvar for brukt strøm. Klager hevdet innklagede gjorde en saksbehandlingsfeil da de overførte strømavtalen til ham uten hans fullmakt eller signering. Innklagede avviste dette. Nemnda la til grunn at strømmen var brukt, ikke bestridt og betalt. Nemnda kunne ikke se at det var grunnlag for refusjon fra innklagede, men anså dette for å være en sak mellom sameierne. Klager ble enstemmig ikke gitt medhold.

Saken gjelder dødsbo med to arvinger der innklagede i desember 2006 overførte strømabonnementet til den ene arvingen, klager.

Regelverk

Standard Nettleieavtale § 1.

Historikk

Dødsbo med to arvinger. Strømabonnement overført til klager i desember 2006. I 2011 er det fortsatt privat skifte og sameie av eiendommen. Klager har betalt ca kr 26.000,- i strømkostnader fra desember 2006 til februar 2011. Innklagede er både netteier og kraftleverandør til anlegget.

Krav

Klager krever kompensasjon, eksempelvis halvparten av strømkostnaden for hele perioden fra desember 2006 til nå.

Partenes anførsler

Klager hevder innklagede gjorde en saksbehandlingsfeil i 2006 da de overførte strømavtalen til ham uten hans fullmakt eller signering.

Innklagede avviser at de har gjort en saksbehandlingsfeil og mener endringer i kundesystemet ble gjort etter ønske fra kunde. Innklagede viser til at dokumentasjon av endringer er fra logg i deres kundesystem og ikke skriftlig.

Innklagede hevder at et strømabonnement ikke kan overføres til to kunder med en halvpart til hver. Innklagede har tilbudt kompensasjon pga uklare svar med kr 3.500,-, men at dette er avslått.

Nemnda ser slik på saken

Saken gjelder et sameieforhold og uenighet om ansvar for brukt strøm. Nemnda legger til grunn at strømmen er brukt og at forbruket ikke er bestridt. Nemnda legger videre til grunn at klager har betalt for forbruket. Nemnda kan ikke se at det er grunnlag for refusjon fra innklagede. Nemnda anser dette for å være en sak mellom sameierne.

Nemnda finner ikke å kunne anbefale at klager gis medhold.

Uttalelsen er enstemmig.

VEDTAK

Nemnda finner ikke å kunne anbefale at klager gis medhold.

Oslo, 29. august 2011

Einar Kaspersen, leder Linn Hogner Forbrukerrådet Stian Thommesen, Forbrukerrådet Ola Bergheim, Energi Norge Jon Aadland, Energi Norge

Elklagenemndas vedtak er rådgivende.