Sak: 11-225 Klage vedrørende sluttavregning – Telinet Energi AS

Saken gjaldt fakturert kraftpris i forhold til avtale. Klager avviste sluttavregningen og mente hun var fakturert urimelig høyt i perioden 03.12.- 31.12.10 i forhold til avtalen hvor det ble garantert at gjennomsnittprisen ikke ville overstige 59 øre/kWh det neste året. På hennes regning krevdes dels 74,21 og 92,21 øre/kWh. Telinet Energi AS ga ikke klager prisgaranti for den korte perioden hun var kunde, da det avregnes for en 12 måneders periode. Telinet Energi AS hadde fakturert spotpriser. Klager ble enstemmig ikke gitt medhold.

Saken gjelder fakturert kraftpris i forhold til avtale.

Regelverk

Telinet Energi AS sine avtalevilkår, vedlagt.

Historikk

27.08.10 Tegnet kraftleveringsavtale

23.11.10 Måleravlesning fra klager

03.12.10 Kraftleveringsavtale ble iverksatt

31.12.10 Leverandørskifte

Krav

Klager avviser sluttavregningen.

Partenes anførsler

Klager mener hun er fakturert urimelig høyt i perioden 03.12.- 31.12.10 i forhold til avtalen hvor det garanteres en kraftpris som på årlig basis vil være en av de 10 rimeligste og at gjennomsnittprisen ikke vil overstige 59 øre/kWh det neste året. På hennes regning kreves dels 74,21 og 92,21 øre/kWh.

Klager hevder Telinet Energi AS har brutt avtalen og at sluttavregningen er feil.

Telinet Energi AS gir ikke klager prisgaranti for den korte perioden hun har vært kunde, da dette avregnes for en 12 måneders periode. Telinet Energi AS har fakturert spotpriser i den perioden klager var kunde. Telinet Energi AS har slettet bruddgebyret.

Nemnda ser slik på saken

Saken gjelder fakturert kraftpris i forhold til avtale.

I henhold til Telinet Energi AS sine avtalevilkår garanterer de at gjennomsnittsprisen ikke vil overstige 59 øre/kWh det neste året. Avregning skjer etter ett år. Prisene kan således i rimelig utstrekning variere i løpet av året uten at det er i strid med vilkårene. Slik denne saken er belyst, legger nemnda til grunn at klager brøt avtalen i bindingstiden uten saklig grunnlag. Ut i fra dette finner nemnda det rimelig at Telinet Energi AS fakturerer spotpris.

Nemnda finner ikke å kunne anbefale at klager gis medhold.

Uttalelsen er enstemmig.

VEDTAK

Nemnda finner ikke å kunne anbefale at klager gis medhold.

Oslo, 5. mars 2012

Einar Kaspersen, leder Anne Kittilsen, Forbrukerrådet Christine Ottersen, Forbrukerrådet Ivar Lingaas, Energi Norge Jon Aadland, Energi Norge

Elklagenemnda sitt vedtak er rådgivende.