Sak: 11-247 Klage vedrørende faktura – Agder Energi Nett AS/LOS AS

Saken gjaldt fakturering. Klager forventet at årsavregningens poster skulle utgjøre summen av akontobeløpene og krevde forståelige fakturaer. Innklagede viste til at akontoinnbetalingene var basert på et forventet forbruk og at totalinnbetalingene ble trukket fra på det som faktisk var brukt i perioden. Nemnda fant enstemmig ikke å kunne anbefale at klager ble gitt medhold.

Saken gjelder fakturering.

Regelverk

Standard Nettleieavtale § 6-3.

Krav

Klager forventer at årsavregningens poster utgjør summen av akontobeløpene og krever forståelige fakturaer.

Partenes anførsler

Klager forventer at årsavregningens poster utgjører summen av akontobeløpene. Klager forventer også at avregningene skal være forståelige for kunden. Klager viser til at innklagedes fakturaer ikke er identiske med hans e-fakturaer.

Innklagede tilbakeviser at ikke all fakturert akonto blir fratrukket ved årsavregningen. Innklagede viser til at akontoinnbetalingene er basert på et forventet forbruk. Totalinnbetalingene blir ved årsavregningen trukket fra på det som faktisk er brukt i perioden.

Innklagede viser til at i omtvistet faktura står Årsavregning som overskrift, men at efakturaspesifikasjonen aldri er like detaljert.

Nemnda ser slik på saken

Saken gjelder fakturering.

Nemnda har gjennomgått det innsendte materialet og kan ikke se at avregning er feil.

Nemnda finner ikke å kunne anbefale at klager gis medhold.

Uttalelsen er enstemmig.