Sak: 11-330 Klage vedrørende sluttfaktura – Telinet Energi AS

Saken gjaldt fakturering. Klager mente hun var overfakturert og hevdet at et beløp skulle vært trukket fra i sluttavregningen. Innklagede hevdet det omstridte beløpet ikke var betalt og følgelig ikke noe klager skulle ha tilbake. Klager ble enstemmig ikke gitt medhold.

Saken gjelder fakturering.

Regelverk

Standard Kraftleveringsavtale §3

Historikk

05.11.10 Faktura pålydende 2 961, 12 kr

08.12.10 Faktura pålydende 4 334, 07 kr

24.01.11 Sluttavregning 2 567, 35 kr godskrevet klagers konto

Krav

Klager krever å få 6 802, 42 kr godskrevet sin konto.

Partenes anførsler

Klager mener å være overfakturert. Faktura pålydende 4 235, 07 kr er ikke angitt med forbruk og er forskuddsbetaling for januar og februar. Klager hevder at dette beløpet er trukket fra i sluttavregningen.

Innklagede mener det ikke er noe feil ved klagers sluttfaktura. Faktura pålydende 4235, 07 kr er i følge innklagede ikke betalt og derfor ikke noe klager skal ha tilbake. Nevnte faktura er heller ikke belastet sluttoppgjøret. Innklagede peker videre på at det angitte forbruket klager etterspør er en akonto beregning og noe man derfor ikke angir forbruk for.

Nemnda ser slik på saken

Saken gjelder fakturering.

Nemnda har gjennomgått saken og kan ikke se annet enn at omtvistet regning på kr 4.235, 07 ikke er betalt og den skal heller ikke hensyntas i sluttavregningen fra innklagede. Nemnda legger til grunn at faktureringen fra innklagede er riktig.

Nemnda finner etter dette ikke å kunne anbefale at klager gis medhold.

Uttalelsen er enstemmig.

VEDTAK

Nemnda finner ikke å kunne anbefale at klager gis medhold.

Oslo, 26. september 2011

Einar Kaspersen, leder Linn Hogner Forbrukerrådet Stian Thommesen, Forbrukerrådet Ola Bergheim, Energi Norge Jon Aadland, Energi Norge

Elklagenemndas vedtak er rådgivende.