Sak: 11-344 Klage vedrørende faktura - Gudbrandsdal Energi AS

Saken gjaldt kreditering av faktura og korrigering av avregning på etterfølgende faktura. Klager avviste krav og mente innklagedes fakturering var feil idet tidligere betalt beløp ikke var trukket fra på korrigert faktura. Innklagede viste til at all avregning var gjort ut fra måleverdier gitt av netteier. En målerstand ble korrigert og innklagede hadde kreditert og korrigert. Nemnda hadde ikke innvendinger mot faktureringen og klager ble enstemmig ikke gitt medhold.

RingeriksKraft AS er netteier.Saken gjelder kreditering av faktura og korrigering av avregning på etterfølgende faktura.

Regelverk

Standard Nettleieavtale § 5.

Standard Kraftleveringsavtale § 2-1.

Historikk

01.11.10 – 01.01.11 Tvisteperiode

01.01.11 Manglende måleravlesning

01.01.11 Innklagede la om faktureringsrytmen fra annen hver måned til hver måned.

14.04.11Kundeforholdet ble avsluttet

Krav

Klager avviser krav.

Partenes anførsler

Klager finner innklagedes fakturering feil. Klager kan ikke se at tidligere betalt beløp er trukket fra på korrigert faktura.

Innklagede viser til at all avregning er gjort ut fra måleverdier gitt av netteier. De korrigerer ikke måleverdier gitt av netteier. Dersom kunde mener at det er avrevnet feil måleverdi kan kunde korrigere dette hos netteier. Innklagede vil da korrigere etter de korrigerte verdier de får fra netteier.

Innklagede la 01.01.11 om faktureringsrytmen fra annen hver måned til hver måned.

Siden det ikke forelå målerstand for 01.01.11 ble forbruket stipulert. Målerstand 01.01.11 ble senere korrigert og innklagede har kreditert og korrigert. Innklagede antar at klager ikke ser forskjell på kreditering av faktura kontra korrigering av avregning på etterfølgende faktura.

Nemnda ser slik på saken:

Saken gjelder kreditering av faktura og korrigering av avregning på etterfølgende faktura.

Nemnda har gjennomgått saken og kan ikke se at noe beløp er betalt dobbelt. Nemnda anser regningene for riktige i forhold til forbruket og har ikke innvendinger mot faktureringen.

Nemnda finner etter dette ikke å kunne anbefale at klager gis medhold.

Uttalelsen er enstemmig.

VEDTAK

Nemnda finner ikke å kunne anbefale at klager gis medhold.

Oslo, 26. september 2011

Leder: Einar Kaspersen Linn Hogner, Forbrukerrådet Stian Thommesen, Forbrukerrådet Ivar Lingaas, Energi Norge Jon Aadland, Energi Norge

Elklagenemndas vedtak er rådgivende.