Sak: 11-469 Klage vedrørende krav etter flytting – Skagerak Nett AS

Saken gjaldt oppsigelse av nettleieavtale. Klager avviste å betale krav for en periode etter flytting. Klager leste ikke av måleren da hun flyttet, men ringte senere og meldte flytting. Klager hevder hun har holdt seg innenfor 14 dagers frist. Skagerak Nett AS hevdet det ikke var gitt tilstrekkelig informasjon til at de kunne avslutte klagers strømavtale. Klager ble enstemmig ikke gitt medhold.

Saken har ikke vært behandlet i Forliksrådet.
Saken gjelder oppsigelse av nettleieavtale.

Regelverk

Standard Nettleieavtale § 11.

Historikk

28.05.10 Klager flyttet

12.06.10 Klager sa opp nettleieavtale og opprettet ny avtale på ny adresse

Krav

Klager avviser å betale krav for en periode etter flytting.

Partenes anførsler

Klager leste ikke av måleren da hun flyttet den 28.05.10. Klager viser til at hun den 12.06.10 ringte til Skagerak Nett AS og meldte flytting. Klager hevder hun har holdt seg innenfor 14 dagers frist.

Skagerak Nett AS viser til at de har fått informasjon om at huseier skal ha strømavtalen i sitt navn fra 01.08.10. Skagerak Nett AS hevder det ikke er gitt tilstrekkelig informasjon før dette til at de kunne avslutte klagers strømavtale.

Skagerak Nett AS har foreslått å endre opphørsdato fra 01.08.10 til 01.07.10 og at klager får ny opphørsfaktura med ny opphørsdato, men med samme sluttstand.

Nemnda ser slik på saken

Saken gjelder oppsigelse av nettleieavtale.

Nettleieavtale kan sies opp med 14 dagers varsel i henhold til Standard Nettleieavtale § 11.

Vanligvis vil kunden lese av måler ved oppsigelse av abonnementet. Dersom slik avlesing ikke foreligger, må nettselskapet sørge for avlesing innen rimelig tid.

Nemnda legger på bakgrunn av de foreliggende opplysninger til grunn at avtalen ble sagt opp medio juni 2010. Nemnda er enig med innklagede i at opphørsdato settes til 1. juli 2010. Forbruk avregnes per denne dato.

Nemnda finner ikke å kunne anbefale at klager gis medhold.

Uttalelsen er enstemmig.

VEDTAK

Nemnda finner ikke å kunne anbefale at klager gis medhold.

Oslo, 16. april 2012

Einar Kaspersen, leder Anne Kittilsen, Forbrukerrådet Christine Otterserstad, Forbrukerrådet Ivar Lingaas, Energi Norge Jon Aadland, Energi Norge

Elklagenemndas vedtak er rådgivende.