Sak: 12-104 Klage vedrørende forbruk – Eidsiva Nett AS

Saken gjaldt fakturering av kraft og nettleie. Klager avviste krav på kraft og nettleie og hevdet han ikke hadde brukt så mye strøm fordi han i flere måneder hvert år i flere år hadde vært utenlands. Leiligheten hadde ikke vært i bruk og hovedsikringen hadde vært tatt ut. Eidsiva Nett AS viste til at de hadde fakturert basert på kundens innmeldte forbruk og i samsvar med sine faktureringsrutiner. Klager ble enstemmig ikke gitt medhold.

Saken gjelder fakturering av kraft og nettleie.

Regelverk

Standard Nettleieavtale §§ 5-2 og 6-3.

Krav

Klager avviser krav på kraft og nettleie.

Partenes anførsler

Klager hevder han ikke har brukt så mye strøm fordi han i flere måneder hvert år i flere år har vært utenlands, leiligheten har ikke vært i bruk og hovedsikringen har vært tatt ut. Klager hevder han har informert energiselskapet når han har reist utenlands.

Eidsiva Nett AS viser til at de har fakturert basert på kundens innmeldte forbruk og i samsvar med sine faktureringsrutiner.

Nemnda ser slik på saken

Saken gjelder fakturering av kraft og nettleie.

I henhold til nettleieavtalen skal kunden så vidt mulig foreta avlesning og underrette nettselskapet i samsvar med de frister som er oppgitt av nettselskapet. Dersom måleravlesning mangler, har nettselskapet rett til å fastsette nettkundens uttak skjønnsmessig. Dersom nettselskapet mottar målerstand etter utløpt frist, tas det hensyn til denne ved første påfølgende avregning. De måleverdier som avleses av nettselskapets måleutstyr danner alene grunnlaget for beregning av nettleie og energiforbruk i målepunktet.

Nemnda legger til grunn at klagers forbruk er stipulert i de periodene han er bortreist og at han senere er avregnet når målerstand mottas. Nettfakturaens faste nettleiebeløp løper uavhengig av forbruket og faktureres i henhold til selskapets faktureringsrutiner.

Så vidt nemnda kan se er fakturaene klager har mottatt korrekte.

Nemnda finner ikke å kunne anbefale at klager gis medhold.

Uttalelsen er enstemmig.

VEDTAK

Nemnda finner ikke å kunne anbefale at klager gis medhold.

Oslo, 12. november 2012

Einar Kaspersen, leder Martin Tonning, Forbrukerrådet Anne Kittilsen, Forbrukerrådet Astrid M. Hilde, Energi Norge Jon Aadland, Energi Norge

Elklagenemndas vedtak er rådgivende.